Έχετε κάνει λοιπόν εξαγωγή του δοντιού σας ή το δόντι σας λείπει από καιρό και προβληματίζεστε για το κενό. Τι να επιλέξετε, γέφυρα ή εμφύτευμα; Τι είναι καλύτερο για το στόμα σας και την υγεία σας για την υπόλοιπη ζωή σας;

Ας δούμε από κοντά τις δύο επιλογές που έχετε.

Αν προτιμήσετε γέφυρα επιλέγετε ταυτόχρονα τα εξής:

  1. Θα τροχίσετε αναγκαστικά τα δύο γειτονικά δόντια και ας είναι αυτά εντελώς υγιή. Δεν μπορεί να στηριχθεί με άλλο τρόπο ένα ενδιάμεσο δόντι.
  2. Αυτά τα ίδια δόντια – στηρίγματα, τα υποχρεώνετε να αντέχουν για το υπόλοιπο της ζωής σας όλες τις επιπλέον μασητικές πιέσεις που θα ασκούνται στο ενδιάμεσο κενό δόντι της γέφυρας.
  3. Εάν κάποιο από αυτά τα δύο δόντια στηρίγματα της γέφυρας πάθει κάτι στο μέλλον, πράγμα πολύ πιθανό, θα αναγκαστείτε να αφαιρέσετε ολόκληρη αυτή την γέφυρα και να την ξαναφτιάξετε από την αρχή.
  4. Στο κενό κάτω από την γέφυρα το κόκαλο θα υποχωρεί και θα λεπταίνει γιατί δεν θα υπάρχει πλέον δόντι να το διατηρεί.

Αν προτιμήσετε το εμφύτευμα επιλέγετε ταυτόχρονα τα εξής:

  1. Δεν τροχίζετε κανένα άλλο δόντι στο στόμα σας και δεν επηρεάζετε κανένα άλλο τοποθετώντας το.
  2. Το κόκαλο διατηρείται και ενισχύεται ακόμα περισσότερο αφού στη θέση της ρίζας υπάρχει πλέον μεταλλικό υποκατάστατο από τιτάνιο.
  3. Δεν ενώνεται κανένα γειτονικό δόντι αλλά το καθένα διατηρεί την δική του ανεξάρτητη κίνηση και ευκολία στην καθαριότητα.
  4. Ενισχύεται η αντίσταση στις μασητικές πιέσεις αφού το μεταλλικό εμφύτευμα αντέχει πάντοτε περισσότερο από το φυσικό δόντι.

Τι σας συμφέρει λοιπόν; Φυσικά το οδοντικό εμφύτευμα εφόσον το κόστος του ανταποκρίνεται στα οικονομικά σας. (Και αυτό θα το απαντήσουμε σε μελλοντικό άρθρο μας.)

Ξεκινήστε μαζί μας σήμερα. Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού και να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματά σας. Σίγουρα αξίζετε και εσείς ένα υγιές χαμόγελο.