1. Τι είναι τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα (οδοντιατρικά εμφυτεύματα) είναι μεταλλικά υποκατάστατα των ριζών των δοντιών από μείγματα τιτανίου τα οποία τοποθετούνται χειρουργικά μέσα στις γνάθους από εξειδικευμένους ιατρούς. Αναπληρώνουν με επιτυχία τον ρόλο των φυσικών δοντιών και βοηθούν τα παραμένοντα δόντια να διατηρηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και για πολύ περισσότερο χρόνο στην φυσική τους θέση. Εδώ και 25 χρόνια κυριαρχούν ως η καλύτερη λειτουργικά και βιολογικά λύση για την αντικατάσταση των δοντιών που χάνονται.

2. Υπάρχει περίπτωση να τα αποβάλλει ο οργανισμός;

Η ιδιότητα του τιτανίου να ενσωματώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό και να μην αποβάλλεται ως ξένο σώμα επιβεβαιώθηκε το 1952. Τότε ο Σουηδός καθηγητής της Ορθοπαιδικής Per-Ingvar Branemark ανακάλυψε την βιολογική και λειτουργική ενσωμάτωσή του στο ανθρώπινο οστό και διαπίστωσε την παραμονή του χωρίς καμία φλεγμονή ή άλλη αντίδραση. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη από την Ορθοπαιδική μέσα από πλείστες χειρουργικές αποκαταστάσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν πλάκες και βίδες από τιτάνιο σε όλες τις διαστάσεις και για όλες τις ηλικίες ασθενών.Η Οδοντιατρική Επιστήμη πήρε την σκυτάλη με τα εμφυτεύματα τιτανίου στις γνάθους μετά το 1985 και συνεχίζει από τότε με απόλυτη επιτυχία. Διεθνώς, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί αποβολή εμφυτευμάτων τιτανίου από αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού (εκτός από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αλλεργίας στο μέταλλο που είναι γνωστή στον ασθενή).Οι αποτυχίες και οι αποβολές εμφυτευμάτων σήμερα αποδίδονται σε κακή ποιότητα υλικού εμφυτευμάτων ή σε άστοχη τοποθέτησή τους από μη έμπειρους χειρουργούς.

3. Γιατί να μην βάλω γέφυρα ή οδοντοστοιχία;

Μέχρι τις αρχές του 1990 η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών οδηγούσε στην κατασκευή μιας γέφυρας ή μιας οδοντοστοιχίας που φαινόντουσαν όχι μόνον γρήγορες και εύκολες λύσεις αλλά και οικονομικότερες βραχυπρόθεσμα. Όμως στις γέφυρες τροχίζονται αναγκαστικά υγιή δόντια και τα ίδια αναγκάζονται να αντέξουν το επιπλέον βάρος των δοντιών που λείπουν. Αυτό οδηγεί σταδιακά σε απώλεια των ίδιων των δοντιών και έτσι σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Στις οδοντοστοιχίες παρατηρείται ταχύτατη υποχώρηση των μαλακών ούλων από την απορρόφηση του οστού, για αυτό και άλλωστε κάθε χρόνο γίνονται τα «γεμίσματα» των οδοντοστοιχιών.Το αποτέλεσμα είναι η δυσκολία βασικών λειτουργιών όπως η μάσηση και η ομιλία αλλά και η αλλοίωση του φυσιολογικού περιγράμματος του προσώπου. Οι ασθενείς έχουν μία συνεχή αίσθηση αδυναμίας και ενόχλησης και αισθάνονται ανασφάλεια στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις.Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα έδωσαν αμέσως την λύση σε αυτά τα προβλήματα. Με την τοποθέτησή τους δεν τροχίζονται πλέον υγιή δόντια, το οστό δεν απορροφάται σχεδόν καθόλου και η κάθετη διάσταση του προσώπου παραμένει σταθερή. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν σήμερα στο στόμα τους οδοντικά εμφυτεύματα, αισθάνονται πάλι λειτουργικά και αισθητικά υγιείς και δεν έχουν καμία αίσθηση απώλειας ή αδυναμίας. Χαμογελούν με ασφάλεια, τρώνε με την ίδια άνεση και ικανοποίηση όπως πριν και αισθάνονται ότι έχουν ξανά τα δικά τους δόντια.

4. Είναι επώδυνη η χειρουργική διαδικασία;

Η διαδικασία είναι ακίνδυνη και ελεγχόμενη στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις του στόματος. Έχει δε σχέση με τον σωστό προγραμματισμό και την σοβαρότητα της αντιμετώπισης από την αρχή. Η προεγχειρητική και μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή βοηθούν σημαντικά στην ήπια μετεγχειρητική πορεία, Σε όλες τις περιπτώσεις των οδοντικών εμφυτευμάτων προηγείται η λήψη αξονικής τομογραφίας και ακολουθεί η τρισδιάστατη ανάλυσή της από το πρωτοποριακό χειρουργικό software 3D Computer Guided Implantology (SIMPLANT) για ακόμα μεγαλύτερη πρόβλεψη και ασφάλεια του αποτελέσματος. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία αλλά εάν ο ασθενής το επιθυμεί μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ του οποίου ο κ. Σουρμελής είναι συνεργάτης ιατρός από το 2004.

5. Είναι εγγυημένη η ποιότητα των Οδοντικών Εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν;

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα (οδοντιατρικά εμφυτεύματα) που χρησιμοποιούμε στην Κλινική Smile Ahead κατασκευάζονται από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες και έχουν την πιστοποίηση της ποιότητάς τους από επίσημους φορείς (CE – ADA κλπ). Μετά το πέρας κάθε σχετικής διαδικασίας, παραδίδεται στον ασθενή το πιστοποιητικό της ποιότητας όλων των σχετικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την ασφάλεια και τη γνώση του ασθενή. Άλλωστε, η Κλινική Smile Ahead λαμβάνει κάθε χρόνο από το 2014 την πιστοποίηση του διεθνούς προτύπου ποιότητας ISO 9001, για να ελέγχεται και να ελέγχει κάθε στιγμή την ποιότητα των υλικών και των υπηρεσιών που προσφέρει.

6. Είναι υψηλό το κόστος των Οδοντικών Εμφυτευμάτων;

Το κόστος της θεραπείας με Οδοντικά Εμφυτεύματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όσον αφορά τον ασθενή εξαρτάται από τον αριθμό των δοντιών που λείπουν, την ποιότητα του οστού που υπάρχει αλλά και το είδος της προσθετικής αποκατάστασης που θα τοποθετηθεί. Όσον αφορά τους άλλους παράγοντες εξαρτάται από την ποιότητα των εμφυτευμάτων, των ειδικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και από τις εργασίες του εξειδικευμένου Οδοντοτεχνίτη. Το συνολικό ποσό που προκύπτει μπορεί πάντοτε να αναλυθεί σε μηνιαίες δόσεις και να αποπληρωθεί ακόμη ευκολότερα. Για αυτό, θεωρούμε αναγκαία την αρχική επίσκεψη στην Κλινική για κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο, ώστε να γίνει με προσοχή η πρώτη εκτίμηση και για το κόστος. Σε κάθε περίπτωση τα Οδοντικά Εμφυτεύματα είναι μία λύση που θα ακολουθεί τον ασθενή για όλη του σχεδόν τη ζωή και η επένδυση χρημάτων στην υγεία του δεν είναι στιγμιαία αλλά είναι επένδυση ζωής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να καλύψουμε οποιαδήποτε απορία έχετε.