Το να κρύβετε τα αισθήματά σας δεν είναι καλό λένε οι ψυχολόγοι. Το να μην μπορείτε να τα εκφράσετε με ένα χαμόγελο, είναι ακόμα χειρότερο. Τι να κάνετε όμως όταν πολλές φορές ντρέπεστε να χαμογελάσετε; Το κίτρινο χρώμα των δοντιών σας, το άσχημο σχήμα τους, οι ατέλειες του σμάλτου, οι στραβές κλίσεις ή και τα ερεθισμένα ούλα, σας αποτρέπουν να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και ακόμα περισσότερο να δείξετε την αισιοδοξία σας, την χαρά σας ή και την ευτυχία σας.

Η εξέλιξη στη σύγχρονη τεχνολογία των οδοντιατρικών βιοϋλικών προσφέρει πλέον τα μέσα στον Οδοντίατρο για να μπορέσει να χαρίσει στον κάθε έναν ξεχωριστά το χαμόγελο που επιθυμεί. Τα σύγχρονα βιοϋλικά της Αισθητικής Οδοντιατρικής επιτρέπουν στον Οδοντίατρο να δημιουργήσει μία νέα αρχιτεκτονική των δοντιών, χτίζοντας πάνω στο σμάλτο τους λεπτές στρώσεις – όψεις 0,2 – 0,8 mm με μία ειδική τεχνική που καλείται τεχνική των όψεων αισθητικής.

Οι όψεις αυτές (LAYERS) είναι λεπτά στρώματα από ολοκεραμικό υλικό (πορσελάνη) ή φωτοπολυμεριζόμενο υλικό (σύνθετη ρητίνη) τα οποία προσκολλώνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών με μια ειδική τεχνική συγκόλλησης και αναδιαμορφώνουν τις όποιες ατέλειες υπάρχουν. Ο Οδοντίατρος που κάνει τη μελέτη και τη διάγνωση έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στον ασθενή τη προσομοίωση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος πριν καν ξεκινήσει τη διαδικασία και ο ασθενής να δει με τη σειρά του το αποτέλεσμα εκ των προτέρων και να το αξιολογήσει ανάλογα.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τεχνικής των όψεων αισθητικής είναι:

  • Ελάχιστο έως μηδαμινό σε κάποιες περιπτώσεις, τρόχισμα των φυσικών δοντιών
  • Διόρθωση της λανθασμένης κλίσης κάποιων δοντιών
  • Κλείσιμο των κενών ανάμεσα στα δόντια (χασμοδοντία)
  • Μόνιμη λευκότητα και διατήρηση του χρώματος (με όψεις πορσελάνης)
  • Συμμετρία στο χαμόγελο με την συμμετοχή όλων των δοντιών που το σχηματίζουν.

Ο ασθενής μπορεί να φύγει με ανανεωμένη εμφάνιση ακόμα και από το πρώτο του ραντεβού και με ελάχιστη παρέμβαση στα φυσικά του δόντια. Αυτό είναι εφικτό με τη άμεση χρήση σύνθετης φωτοπολυμεριζόμενης ρητίνης ή αργότερα με τις όψεις ρητίνης. Σε όσους θέλουν να χαρίσουν στον εαυτό τους ένα μόνιμα λαμπερό και φυσικά λευκό χαμόγελο, η λύση είναι οι όψεις πορσελάνης, αφού η γυαλιστερή επιφάνεια της πορσελάνης παραμένει αναλλοίωτη σε βάθος χρόνου.

Τα τελευταία χρόνια η Αισθητική Οδοντιατρική με την τεχνική των όψεων προσφέρει εκ των προτέρων την τελική εικόνα που θα σας ικανοποιεί, παρεμβαίνει ελάχιστα στα φυσικά δόντια και δίνει λαμπρότερες αισθητικές αποκαταστάσεις. Οι αισθητικές όψεις σας επαναφέρουν το χαμένο χαμόγελο της αυτοπεποίθησης και σας κάνουν να μην ντρέπεστε ποτέ πια να το δείχνετε.