Το άγχος και τα προβλήματα σήμερα, σας οδηγούν πολλές φορές να τρίζετε και να σφίγγετε τα δόντια σας όταν κοιμάστε. Μερικές φορές μάλιστα ο σύντροφός σας μπορεί να ακούει αυτούς τους ήχους. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάτε το πρωί με πονοκέφαλο παρ’ ότι μπορεί να έχετε κοιμηθεί πολλές ώρες!

Αυτό γίνεται γιατί σφίγγετε ασυναίσθητα τους μασητήριους μύες στη διάρκεια του ύπνου και «κλειδώνετε» τη γνάθο με τα δόντια σας. Το παρατεταμένο αυτό σφίξιμο δημιουργεί υπεραιμία στους μύες και προκαλεί την έκλυση πόνου στα αντίστοιχα σημεία.

Η επίσκεψη στον εξειδικευμένο Οδοντίατρο θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημά σας. Το αναλυτικό ιστορικό, η ψηφιακή καταγραφή της σύγκλεισης των δοντιών και ή εστιασμένη φαρμακευτική συνταγή είναι τα πρώτα βήματα για την θεραπεία σας.

Η συνέχεια απαιτεί την κατασκευή ενός ειδικού νάρθηκα για να προστατεύετε τα δόντια σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο νάρθηκας αυτός είναι απόλυτα ανεκτός από όλους τους ασθενείς και θα πρέπει να ελέγχετε ανά διαστήματα για την σωστή λειτουργία του.