Η αισθητική του προσώπου ξεκινάει από την περιοχή του στόματος. Καθώς τα χρόνια περνούν, το στόμα μας όπως και όλο το πρόσωπο μας, αλλάζει από τη μείωση του κολλαγόνου και τη χαλάρωση την μυών. Η αφυδάτωση και η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος εμφανίζονται προοδευτικά και οι επερχόμενες ρυτίδες υποδηλώνουν την αύξηση της ηλικίας. Αυτό επιδεινώνεται ακόμα παραπάνω όταν αρχίζει και η απώλεια δοντιών, η οποία – όταν δεν αντιμετωπίζεται σωστά – προκαλεί χιονοστιβάδα αλλοιώσεων που επηρεάζουν καθοριστικά την εικόνα του προσώπου.

Με ποιον μηχανισμό γίνεται αυτό;

Η απόσταση από τη μύτη μας μέχρι το πηγούνι (γένειο), η ονομαζόμενη κάθετη διάσταση του προσώπου, είναι μετά την εφηβεία μας και για πολλά χρόνια σταθερή. Όταν υπάρχουν φυσικά δόντια στο στόμα και βρίσκονται σε σωστή θέση σύγκλεισης, υπάρχει ισορροπία των μασητήριων μυών και τα χείλη μας εφάπτονται αβίαστα. Όταν αρχίσουν όμως οι εξαγωγές των δοντιών και παραμείνουν τα κενά στο στόμα, αρχίζει η διαταραχή στη λειτουργία όλων των γύρω ιστών. Οι μύες ατροφούν συμπαρασύροντας και το δέρμα και η εμφάνιση ρυτίδων γύρω από το στόμα είναι η πρώτη χαρακτηριστική εικόνα. Η συνεχιζόμενη έλλειψη δοντιών οδηγεί σε μείωση της κάθετης διάστασης του προσώπου, με αποτέλεσμα την αδράνεια των μυών στα μάγουλα, τα ζυγωματικά αλλά και γύρω από το στόμα.Το πρόσωπο πλέον αλλοιώνεται όλο και δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο.

Ο απόλυτα φυσικός και ασφαλής τρόπος για να ανακτήσετε
τη 
νεανική εικόνα και την αυτοπεποίθησή σας.

Πως μπορεί να αλλάξει αυτό;

Μία μελετημένη και καλά σχεδιασμένη οδοντική αποκατάσταση, επαναφέρει τη σωστή κάθετη διάσταση του προσώπου. Η προσθετική αποκατάσταση με νέα δόντια και εμφυτεύματα, επαναφέρει το χαμένο ύψος των γνάθων. Το αποτέλεσμα είναι η επαναφορά του χαμένου μυικού τόνου, αφού έτσι ξεκινάει πάλι η φυσική «γυμναστική» των μυών και η επαναφορά της μνήμης τους. Η σταδιακή αυτή αύξηση της μυικής λειτουργίας προκαλεί και την επανασύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ταυτόχρονα συμπαρασύρει τους υπεράνω ιστούς και φυσικά και το δέρμα και έτσι ενδυναμώνονται οι περιοχές κάτω από τα μάτια και το στόμα και μειώνονται φανερά οι ρυτίδες της περιοχής. Σε αυτή τη φάση, τα ενέσιμα προϊόντα για την αισθητική του προσώπου, θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, γιατί θα τοποθετηθούν πάνω σε μία πιο σταθερή και μόνιμη βάση.

Η επαναφορά της σωστής κάθετης διάστασης του προσώπου επαναφέρει και την χαμένη αρχιτεκτονική του προσώπου. Η μυική ενδυνάμωση της περιοχής θα βοηθήσει τα ενέσιμα προϊόντα να προσφέρουν ένα πιό θεαματικό αποτέλεσμα. Έτσι, ολοκληρώνεται η αισθητική του προσώπου με μία φυσική, πιο νεανική εικόνα, η οποία θα διατηρηθεί για όλη σας τη ζωή και θα αντιπροσωπεύει το πραγματικό lifting του προσώπου σας.