Αφού μετά από έρευνα που κάνατε πήρατε την απόφαση να βάλετε ένα οδοντικό εμφύτευμα ίσως να βιώνετε μια μικρή ανησυχία και να αναρωτιέστε τι θα ακολουθήσει. Η χειρουργική τοποθέτηση πονάει; Πόσο καιρό θα χρειαστεί να ανακάμψετε; Πρέπει να αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες ;

Χαλαρώστε. Είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε. Ένα οδοντικό εμφύτευμα δεν είναι φυσικά μία απλή διαδικασία. Γνωρίζοντας όμως τι να περιμένετε, αυτό σας βοηθάει να χαλαρώσετε, αφού θα έχετε εκ των προτέρων πλήρη εικόνα.

Τα κύρια βήματα ενός οδοντικού εμφυτεύματος:

Κατ΄αρχήν σιγουρευτείτε για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί ο Οδοντίατρός σας. Και αυτό γιατί κάποια υλικά όπως το εμφύτευμα θα παραμείνουν μέσα στο σώμα σας ολόκληρη τη ζωή σας. Ζητήστε εγγυήσεις της ποιότητας και της ασφάλειας που εμπιστεύεστε.

 1.  Ακτινογραφίες
  Ο Οδοντίατρός σας χρειάζεται κατ΄αρχήν ακτίνες Χ για να ελέγξει την οστική υποδομή της περιοχής και να σχεδιάσει την τεχνική που πρέπει να ακολουθήσει . Η ψηφιακή ενδοστοματική ακτινογραφία, η πανοραμική ακτινογραφία αλλά και η 3D CT σάρωση πλέον, θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα για τον προσδιορισμό της κατάστασης των οστών και την έγκαιρη αναγνώριση οποιωνδήποτε δυσκολιών.
 1. Φωτογραφίες
  Ο Οδοντίατρός σας θα χρειαστεί να αποθηκεύσει εικόνες των δοντιών και του στόματός σας οι οποίες θα του δώσουν την αντικειμενική εικόνα της σημερινής κατάστασης ολόκληρης της στοματικής σας κοιλότητας. Με αυτές τις φωτογραφίες και τις ακτινογραφίες θα μπορέσει να προγραμματίσει καλύτερα την επέμβαση που θα κάνει.
 1. Εξαγωγή δοντιών
  Εάν το υπαίτιο φλεγμονής δόντι εξακολουθεί να υπάρχει, θα πρέπει να εξαχθεί.Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Ο Οδοντίατρός σας θα σας εξηγήσει τι είδους αναισθησία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να σας εξασφαλίσει μια διαδικασία χωρίς πόνο. Η αφαίρεση του δοντιού πρέπει να γίνεται πιο προσεκτικά για να διατηρηθεί άσηπτο και άθικτο το σημείο υποδοχής του εμφυτεύματος.
 1. Εμφύτευμα
  Αφού αφαιρεθεί το δόντι ο Οδοντίατρός σας θα τοποθετήσει στο ίδιο περίπου σημείο το εμφύτευμα. Αυτό θα το αισθανθείτε παρόμοια με την τοποθέτηση ενός σφραγίσματος, πιθανά με λίγη περισσότερη πίεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο Οδοντίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια τομή στο ούλο σας για να εκθέσει το οστό και για αυτό στο τέλος θα χρειαστεί να σας κάνει ράμματα.Το εμφύτευμα που θα τοποθετηθεί χρησιμεύει ως τεχνητή ρίζα για το νέο σας δόντι.Ανάλογα όμως με την επάρκεια του οστού, μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματικό οστικό μόσχευμα πριν ή και μετά την εμφύτευση. Αυτό γίνεται συνήθως με τεχνητά οστικά υλικά απόλυτα αποστειρωμένα και ελεγμένα και η ολοκλήρωση της διαδικασίας απλώς παρατείνεται λίγο ακόμα χρονικά.
 1. Τοποθέτηση πορσελάνης
  Η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος με την γνάθο σας διαρκεί δύο μήνες και καμιά φορά και περισσότερο. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται από τον ανθρώπινο οργανισμό για να σταθεροποιήσει το εμφύτευμα στην γνάθο και να το αποδεχθεί λειτουργικά. Η τελική διαδικασία μέχρι την τοποθέτηση της πορσελάνης ή του ζιρκονίου είναι ίδια σαν να επρόκειτο για ένα φυσικό δόντι.

Τώρα πλέον η μόνιμη πορσελάνη είναι μέσα στο στόμα σας και… αυτό ήταν! Είστε έτοιμοι!

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για ένα ραντεβού ή για πληροφορίες στο τηλέφωνο της Γραμματείας μας ☎ 210 600 80 20