ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ – ΕΝΘΕΤΑ

Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Οι αισθητικές εμφράξεις και οι όψεις ρητίνης βελτιώνουν το χαμόγελό σας εύκολα και γρήγορα εξασφαλίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τυχόν προβλήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως αποτελούν μία πολύ οικονομική λύση για τον ασθενή.

ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Με τις αισθητικές εμφράξεις ρητίνης, γνωστές ως «λευκά» σφραγίσματα, διορθώνουμε και αποκαθιστούμε προβλήματα σε δόντια, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από το πόσο τερηδονισμένο είναι ένα δόντι, μπορούμε με τις αισθητικές εμφράξεις να το αποκαταστήσουμε και να έχετε ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πολλοί ασθενείς αναζητούν συχνά λύσεις για δυσχρωμίες, μικρά σπασίματα των δοντιών, κενά που τους ενοχλούν και άλλες αισθητικές βελτιώσεις. Οι όψεις ρητίνης είναι μία απλή, γρήγορη και οικονομική μέθοδος για την αισθητική αποκατάσταση της όψης των δοντιών σας ώστε να αποκτήσετε το χαμόγελ που ονειρεύεστε. Το χαμόγελό σας είναι προσωπική σας υπόθεση και δεν πρέπει να το αφήνεται στην τύχη.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΕΝΘΕΤΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ - ΠΡΙΝΕΝΘΕΤΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ - ΜΕΤΑ
ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ - ΠΡΙΝΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ - ΜΕΤΑ

Συχνές
Ερωτήσεις

Σημαντικές απαντήσεις
σε θέματα που σας απασχολούν

Οι αισθητικές εμφράξεις είναι εμφράξεις με την χρήση συνθετικής ρητίνης (λευκά σφραγίσματα) με την οποία καταφέρνουμε να αποκαθιστούμε προβλήματα στα δόντια εξασφαλίζοντας ένα πολύ καλό φυσικό αποτέλεσμα. Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα περιστατικά, ανεξάρτητα από το αν τα δόντια είναι λίγο ή πολύ τερηδονισμένα.

Οι όψεις ρητίνης, ή bonding δοντιών όπως είναι γενικότερα γνωστό, είναι μία απλή και οικονομική διαδικασία για την αισθητική βελτίωση της όψης των δοντιών. Στις θεραπείες με όψεις ρητίνης χρησιμοποιούμε τη σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα) για την αντιμετώπιση περιστατικών, όπως την τροποποίηση του σχήματος των δοντιών (π.χ. κενά), την κάλυψη μικρού εύρους δυσχρωμιών, την επιδιόρθωση γωνιών των δοντιών που μπορεί να έχουν σπάσει λόγω ατυχήματος ή μάσησης τροφής και πολλά ακόμη.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τυχόν προβλήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πολλές φορές και σε ένα μόλις ραντεβού. Είναι δε μία οικονομική λύση για όλους τους ασθενείς.

Η σωστή τεχνική στην εφαρμογή των όψεων ρητίνης ελαχιστοποιεί την ανάγκη υπερβολικού τροχισμού των δοντιών και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά της.

Η σωστή τεχνική στην εφαρμογή όψεων ρητίνης μεγιστοποιεί τη διάρκεια του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμά τους διαρκεί αρκετά χρόνια, ενώ η συντήρησή τους συνιστάται κάθε 6-10 μήνες, για να παρακολουθούνται τυχόν αποχρωματισμοί ή για την ανάγκη γυαλίσματος και μικροδιορθώσεων.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των όψεων ρητίνης και των όψεων πορσελάνης είναι ο χρόνος εφαρμογής και το κόστος της θεραπείας. Οι όψεις ρητίνης είναι μία οικονομικότερη λύση και η εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να γίνει σε μόλις ένα ραντεβού. Οι όψεις πορσελάνης θέλουν περισσότερες επισκέψεις. Οι όψεις ρητίνης ειδικότερα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα θραύσης από τις όψεις πορσελάνης. Με την πάροδο των χρόνων χάνουν το αρχικό τους χρώμα και μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση, σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που δεν παρουσιάζουν κάποιο τέτοιο θέμα.

Για να μάθετε ποια μέθοδος είναι καλύτερη για την δική σας περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό πορώδες, κάτι το οποίο σημαίνει πως με την πάροδο του χρόνου απορροφά χρωστικές και έτσι αλλοιώνεται. Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε με σωστή συντήρηση και επισκέψεις στον ιατρό.

Η εφαρμογή όψεων ρητίνης είναι μία οικονομική λύση για την αντιμετώπιση περιστατικών όπως: Η βελτίωση του σχήματος των δοντιών, η βελτίωση της συμμετρίας του χαμόγελου, το γέμισμα κενών μεταξύ των δοντιών, η βελτίωση του χρώματος ενός ή περισσότερων δοντιών, το σπάσιμο ή ράγισμα ενός δοντιού ή ακόμα και το χτίσιμο μίας ατροφικής ρίζας δοντιού.

Μετά την εφαρμογή όψεων ρητίνης μπορείτε να συνεχίσετε την κανονική φροντίδα των δοντιών σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

 Η ενημέρωση που προσφέρουμε εδώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση και θεραπεία αλλά εξυπηρετεί μόνο για την γενική ενημέρωσή σας. Για οποιοδήποτε προβληματισμό ή οποιαδήποτε ανησυχία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους ιατρούς της Κλινικής μας.