BOTOX

BOTOX & ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΓΙΝΕΤΑΙ;

Βεβαίως και γίνεται. Η εφαρμογή του Botox με σωστή τεχνική μπορεί να χαρίσει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία με Botox, μειώνει την ακούσια σύσπαση των μυών αλλά δεν τους αδρανοποιεί, χαρίζοντας ένα σταδιακό και φυσικό αποτέλεσμα.

ΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ BOTOX;

Στην περίπτωση του Botox, όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τις θεραπείες, τόσο το καλύτερο. Ξεκινώντας από μια ηλικία όπου το πρόβλημα δεν είναι ακόμη πολύ εμφανές, μειώνει την απαραίτητη δοσολογία και έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η εφαρμογή του προτείνεται μετά την εμφάνιση των πρώτων γραμμών έκφρασης, δηλαδή μετά την ηλικία των 30-35 ετών.

ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Βεβαίως και έχει. Η διάρκεια της θεραπείας με Botox είναι 4-6 μήνες. Συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας καθώς, μετά από τακτική σωστή χρήση Botox, το μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών επεκτείνεται, επειδή μικραίνει η ακούσια σύσπαση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΠΡΙΝΜΕΤΑ

Συχνές
Ερωτήσεις

Σημαντικές απαντήσεις
σε θέματα που σας απασχολούν

Το Botox (μπότοξ) ή αλλιώς βοτουλινική τοξίνη τύπου Α είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο C. Botulinum. Η δράση της αφορά την αναστολή της σύσπασης των μυών και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους όπως για την λείανση των ρυτίδων και των γραμμών στο πρόσωπο γενικότερα.

Μετά το ραντεβού σας με τον γιατρό σας στην Κλινική Smile Ahead και εφόσον αποφασιστεί ότι το Botox είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, η εφαρμογή του Botox γίνεται ανώδυνα με μικρές ενδοδερμικές εγχύσεις στα σημεία ενδιαφέροντος του προσώπου.

Η θεραπεία με Botox μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου. Ωστόσο, η θεραπεία με Botox είναι πιο αποτελεσματική στο μέτωπο, στην περιοχή γύρω από τα μάτια («πόδι χήνας») και στο μεσόφρυο.

Η εφαρμογή του Botox διαρκεί 10-20 λεπτά ανάλογα την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή και ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με Botox είναι εμφανή από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, ενώ το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται εντός 2 εβδομάδων. Συνιστάται επανάληψη κάθε 4-6 μήνες, που είναι και η συνήθης διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας με Botox.

Η θεραπεία με Botox έχει ένα υψηλότατο προφίλ ασφάλειας. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια διεθνώς σε διάφορες ειδικότητες και έχει πάρει εγκρίσεις για ένα μεγάλο εύρος ασθενειών. Η εφαρμογή της θεραπείας Botox με σωστή τεχνική ελαχιστοποιεί και τυχόν παρενέργειες όπως μικρό οίδημα ή ερεθισμό στην περιοχή εφαρμογής. Η χρήση του Botox δεν ενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις ή σε γυναίκες σε περίοδο κύησης και λοχείας.

Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από το πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να λύσουμε, την περιοχή στην οποία εμφανίζεται η ανάγκη και το γενικότερο προφίλ του ασθενή. Όλα τα παραπάνω ξεκαθαρίζονται στο ραντεβού του ασθενή με τους ιατρούς της Κλινικής μας, ώστε να προταθεί το καλύτερο σχέδιο θεραπείας, έχοντας πλήρη εικόνα της δομής και της λειτουργίας των μυών του προσώπου του ασθενή. Ως γενική αρχή, η θεραπεία με Botox ενδείκνυται στο άνω τριτημόριο του προσώπου, ενώ για τις περιοχές γύρω από τα χείλη, το πηγούνι και το λαιμό προτιμάται συνήθως η επιλογή του υαλουρονικού οξέως.

Ναι. H εφαρμογή του Botox γίνεται ανώδυνα με μικρές ενδοδερμικές εγχύσεις στα σημεία ενδιαφέροντος του προσώπου.

Η εφαρμογή του Botox δεν έχει όριο ηλικίας. Η εφαρμογή του προτείνεται μετά την εμφάνιση των πρώτων γραμμών έκφρασης, δηλαδή μετά την ηλικία των 30-35 ετών. Η έναρξη των θεραπειών με Botox σε ηλικία όπου το πρόβλημα δεν είναι ακόμα πολύ εμφανές μειώνει την δοσολογία και έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Η εφαρμογή του Botox με σωστή τεχνική μπορεί να χαρίσει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία με Botox μειώνει την ακούσια σύσπαση των μυών, αλλά δεν τους αδρανοποιεί, χαρίζοντας ένα σταδιακό και φυσικό αποτέλεσμα.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας με Botox είναι 4-6 μήνες. Συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας για διατήρηση του αποτελέσματος. Μάλιστα, μετά από τακτική σωστή χρήση Botox, το μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών επεκτείνεται, καθώς μικραίνει η ακούσια σύσπαση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες.

 Η ενημέρωση που προσφέρουμε εδώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση και θεραπεία αλλά εξυπηρετεί μόνο για την γενική ενημέρωσή σας. Για οποιοδήποτε προβληματισμό ή ή ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους ιατρούς μας.