ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία ανώδυνη και γρήγορη μέθοδος που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, στη μείωση των λεπτών γραμμών και στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Σε νεότερες ηλικίες ενδείκνυται για ενυδάτωση, λάμψη, διατήρηση της νεότητας του δέρματος και καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΙΜΑ;

Ναι, γίνεται. Η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να γίνει με ετερόλογο παράγοντα, κατά την οποία χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ουσιών με θεραπευτικές ιδιότητες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και συνένζυμα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και με αυτόλογο παράγοντα. Για αυτήν τη μέθοδο χρησιμοποιείται μία μικρή ποσότητα αίματος από τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενή και απομονώνονται και συλλέγονται με ειδικό τρόπο από το αίμα (με φυγοκέντρηση) οι αναζωογονητικοί παράγοντες που θα χρειαστούν.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΠΡΙΝΜΕΤΑ

Συχνές
Ερωτήσεις

Σημαντικές απαντήσεις
σε θέματα που σας απασχολούν

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας προσώπου είναι μία μη επεμβατική τεχνική, κατά την οποία γίνεται έγχυση ουσιών στο μεσόδερμα με στόχο την αναζωογόνηση και τη θρέψη του δέρματος. Χαρίζει ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να γίνει είτε με ετερόλογο παράγοντα, κατά την οποία χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ουσιών με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και συνένζυμα, είτε με αυτόλογο παράγοντα, κατά την οποία χρησιμοποιείται μικρή ποσότητα αίματος από τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενή από το οποίο με ειδικό τρόπο (φυγοκέντρηση) έχουν συγκεντρωθεί και απομονωθεί οι αναζωογονητικοί παράγοντες που θα χρειαστούν.

Η μεσοθεραπεία προσώπου ενδείκνυται τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, ανεξαρτήτως μάλιστα ηλικίας. Η μεσοθεραπεία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, στη μείωση των λεπτών γραμμών και στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος. Σε νεότερες ηλικίες ενδείκνυται για ενυδάτωση, λάμψη, διατήρηση της νεότητας του δέρματος και καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων.

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του ασθενή, την έκταση του προβλήματος και τον στόχο της θεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα η αναζωογόνηση των κυττάρων και η αποκατάσταση της χαλάρωσης και της αφυδάτωσης του δέρματος.

Καθόλου. Η μέθοδος της μεσοθεραπείας προσώπου δεν απαιτεί χρόνο αποκατάστασης ή αποθεραπείας για τον ασθενή. Εφόσον πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένο γιατρό, δεν εγκυμονεί και κανένα κίνδυνο για τον ασθενή.

Η μεσοθεραπεία ενδείκνυται για όλο το πρόσωπο, δηλαδή το μέτωπο, τα μάτια και το λαιμό.

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία ανώδυνη μέθοδος και η βελόνα η οποία χρησιμοποιείται μάλιστα είναι μικροσκοπική. Ωστόσο, επειδή ορισμένοι ασθενείς έχουν μία μικρή ενόχληση στα σημεία της έγχυσης, μπορεί να εφαρμοστεί τοπική αναισθητική κρέμα κάτι το οποίο καθιστά την διαδικασία απολύτως ανώδυνη.

Το πρόγραμμα των συνεδριών για τη μεσοθεραπεία προσώπου συμφωνείται για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, έπειτα από συνάντηση με τον ιατρό και ανάλογα με την ηλικία και το εύρος του προβλήματος. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων απαιτούνται 3-5 συνεδρίες, με διάστημα 15 ημερών μεταξύ κάθε συνεδρίας.

Δεν υπάρχει ηλικιακό όρια για την έναρξη των μεσοθεραπειών προσώπου. Σε νεότερες ηλικίες επιβραδύνει τα σημάδια του χρόνου, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες επαναφέρει τη σφριγηλότητα και ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος, εφόσον γίνεται σωστά, από ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό. Σοβαρές παρενέργειες δεν έχουν σημειωθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται τοπικός ερεθισμός ή κάποια μικρή μελανιά που υποχωρεί μετά από μερικές ημέρες.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπευτικές μεθόδους για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην Κλινική Smile Ahead, ο ιατρός σας θα σας προτείνει το καλύτερο πρόγραμμα θεραπειών για την δική σας περίπτωση, για να πετύχετε ένα εξαιρετικό και φυσικό αποτέλεσμα.

 Η ενημέρωση που προσφέρουμε εδώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση και θεραπεία αλλά εξυπηρετεί μόνο για την γενική ενημέρωσή σας. Για οποιοδήποτε προβληματισμό ή ή ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους ιατρούς μας.