ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί φυσικό συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα ασφαλές προϊόν βιοσύνθεσης και η εφαρμογή του βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος ενώ συμβάλλει και στην παραγωγή κολλαγόνου. Είναι ακίνδυνο, απορροφάται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό και τελικά διασπάται πλήρως.

Με το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να πετύχουμε γρήγορη και αποτελεσματική τοπική αύξηση του όγκου σε διάφορα σημεία του προσώπου. Η σωστή κατάρτιση και εμπειρία του ιατρού εγγυάται ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που θα ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο.

ΠΟΝΑΕΙ Η ΕΝΕΣΗ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Η θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ δεν είναι καθόλου επίπονη. Αντιθέτως, είναι γρήγορη στην εφαρμογή της και παρέχει μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΠΡΙΝΜΕΤΑ

Συχνές
Ερωτήσεις

Σημαντικές απαντήσεις
σε θέματα που σας απασχολούν

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που διαθέτει το σώμα μας σε φυσική μορφή και παρέχει ενυδάτωση στο δέρμα μας καθώς έχει την ιδιότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού. Με την πάροδο της ηλικίας όμως μειώνεται η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέως από τον οργανισμό. Έτσι, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ έρχεται ως μία γρήγορη και ανώδυνη λύση για την ανάπλαση του προσώπου.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από τα μάτια, τα ζυγωματικά, τις ρινοπαρειακές αύλακες, τις γωνίες του στόματος, το άνω χείλος και το περίγραμμα των χειλιών. Στόχος είναι πάντα η τοπική αύξηση του όγκου όπως και το «σβήσιμο» των ρυτίδων.

Η φυσικότητα του αποτελέσματος της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ εξαρτάται απόλυτα από την κατάρτιση και εμπειρία του ιατρού που την πραγματοποιεί. Στην Κλινική Smile Ahead, οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ γίνονται με την συνεργασία όλων των συνεργατών ιατρών, που έχουν βαθιά γνώση της συνολικής δομής του προσώπου. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορούμε να σας εγγυηθούμε ένα πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα.

Η συνήθης διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι 8-10 μήνες. Για τον λόγο αυτό, όπως και με άλλες ενέσιμες θεραπείες, προτείνεται η επανάληψή τους κάθε 6-8 μήνες, για την συντήρηση ενός φυσικού αποτελέσματος, ανάλογα πάντοτε με τον τύπο του δέρματος, την περιοχή που εφαρμόζεται και την τεχνική που χρησιμοποιείται.

Η διάρκεια της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ διαφέρει ανάλογα με το περιστατικό. Η συνήθης διάρκεια της θεραπείας είναι 20-30 λεπτά.

Η ολοκλήρωση της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ γίνεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σε ένα ραντεβού. Έχει προηγηθεί η λήψη του ιατρικού σας ιστορικού, η μελέτη του προσώπου σας και η ειδική φωτογράφιση για το συγκριτικό αρχείο. Ακολουθεί η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως στα προεπιλεγμένα κατάλληλα σημεία του προσώπου σας σε μία συνεδρία. Στο τέλος προτείνεται η κατάλληλη θεραπεία συντήρησης και επαναληπτικών επισκέψεων, για να διατηρείτε πάντα το ίδιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ναι. Προτείνεται πάντοτε επανάληψη της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ για την διατήρηση του ίδιου φυσικού αποτελέσματος. Η συχνότητα είναι συνήθως κάθε 6-8 μήνες. Το ακριβές πλάνο θεραπείας είναι ξεχωριστό για τον κάθε ασθενή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του προσώπου του.

Η ηλικία, στην οποία προτείνεται η χρήση του υαλουρονικού οξέως, είναι τα 35 έτη και άνω, διότι τότε αρχίζουν να εμφανίζονται εντονότερα τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Μικρότερες παρεμβάσεις όμως, μπορούν να ξεκινήσουν και σε νεότερη ηλικία από προσωπική επιλογή. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επιφέρουν την γήρανση του προσώπου, μεταξύ των οποίων το κάπνισμα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η κακή διατροφή κ.ά.

Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας στην Κλινική Smile Ahead πραγματοποιούμε μία συνολική μελέτη του προσώπου σας. Η επιλογή και η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος δεν αποκλείει την συνδυαστική θεραπεία με Botox και με νήματα, όπως επίσης και με τις νέες τεχνικές της μεσοθεραπείας.

Πολύ καλά αποτελέσματα διαπιστώνουμε όταν έχει προηγηθεί και αποκατάσταση της φυσιολογικής σύγκλεισης των δοντιών. Αυτή επαναφέρει την σωστή κάθετη διάσταση του προσώπου και ενεργοποιεί τους υποκείμενους μύες δίνοντας πίσω τον χαμένο τους μυϊκό τόνο. Έτσι, η εφαρμογή ενέσιμης θεραπείας αμέσως μετά έχει εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα και για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ναι. Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε υγρή μορφή και η εφαρμογή του είναι ενέσιμη.

Ναι. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να δώσει όγκο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου όπως είναι για παράδειγμα τα χείλη, το πιγούνι και τα ζυγωματικά.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ασφαλές υλικό, το οποίο στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν εμφανίζει επιπλοκές, καθώς δεν έχει ζωική προέλευση και παρουσιάζει μηδαμινούς κινδύνους αλλεργίας. Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι πολλαπλά. Η χρήση του για το γέμισμα ρυτίδων, για την ανάκτηση της ελαστικότητας του δέρματος, για την διατήρηση του σχήματος του προσώπου κ.ά. επιτρέπει την διατήρηση της φυσικής έκφρασης. Επιπλέον, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ δεν είναι επίπονη, είναι γρήγορη στην εφαρμογή και παρέχει μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος.

Οι παρενέργειες από την χρήση του υαλουρονικού οξέος είναι εξαιρετικά σπάνιες, λόγω της φύσης του. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που θα εμφανιστούν αυτές, είναι προσωρινές και αφορούν ελαφρύ ερεθισμό στο σημείο έγχυσης. Με την σωστή εφαρμογή του υλικού και την υπεύθυνη παρακολούθηση με την καθοδήγηση πάντα των ειδικών, δεν παρουσιάζονται παρενέργειες από τη χρήση υαλουρονικού οξέως.

 Η ενημέρωση που προσφέρουμε εδώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση και θεραπεία αλλά εξυπηρετεί μόνο για την γενική ενημέρωσή σας. Για οποιοδήποτε προβληματισμό ή ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους ιατρούς μας.