ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ

Κατ΄αρχήν ευχόμαστε να είστε όλοι πάντα καλά!

Η Κλινική Smile Ahead ανακοινώνει τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 (κορονοϊό) που εφαρμόζονται ήδη από την Δευτέρα 4 Μαΐου για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών της Κλινικής. Τα παρακάτω μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι να ανακοινωθούν νεότερες οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών χώρων από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) αλλά και την Ε.Ο.Ο. (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία).

Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Το 1ο τηλέφώνημα με τον ασθενή θα ακολουθείται από ένα e-mail με το οποίο η Κλινική θα αποστείλει δύο ειδικές φόρμες: α) για τα προσωπικά δεδομένα του ασθενή (GPRD) και β) για τον COVID-19. Ο ασθενής θα συμπληρώσει τις φόρμες και θα τις επιστρέψει μέσω e-mail.
 2. Θα ακολουθήσει νέα επικοινωνία από την Γραμματεία για το ραντεβού και την επιβεβαίωση των παρακάτω οδηγιών.
 3. Ο ασθενής θα πρέπει να είναι ακριβής στην ώρα του ραντεβού και να αποφύγει να έρθει με συνοδό, εκτός εξαιρέσεων. 
 4. Κατά την άφιξη στην Κλινική, ο ασθενής θα πρέπει να φοράει μάσκα και να μην την βγάλει μέχρι ο ιατρός/η Ομάδα να δώσουν άλλες οδηγίες. Θα πρέπει να αποφύγει να φοράει κοσμήματα, ιδίως στα χέρια. Τα προσωπικά του αντικείμενα -κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι, κλπ – θα πρέπει να βρίσκονται σε μικρή τσάντα.

Β. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Πριν εισέλθει ο ασθενής στην Κλινική, θα ελεγχθεί η θερμοκρασία του με ψηφιακό θερμόμετρο μετώπου. 
 2. Ο ασθενής θα πατήσει στον ειδικό αντιμικροβιακό τάπητα της εισόδου φορώντας παπούτσια. Αμέσως μετά, θα χρησιμοποιήσει στα χέρια του το αλκοολούχο gel στον χώρο της Γραμματείας.
 3. Θα τοποθετήσει το πανωφόρι στην ειδική γκαρνταρόμπα και την τσάντα, προσωρινά, σε ειδική κούτα στο σαλόνι.
 4. Πριν εισέλθει στην αίθουσα εξέτασης, ο ασθενής θα φορέσει ειδική σκούφια και πιθανώς ποδονάρια που θα δώσει η Κλινική.

Γ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 1. Οποιοδήποτε επιπλέον προσωπικό αντικείμενο θα τοποθετηθεί σε νέο ειδικό κουτί. Όταν ο ιατρός/η Ομάδα ζητήσει από τον ασθενή να βγάλει τη μάσκα του, τότε θα την τοποθετήσει σε ειδικό διαφανές σακουλάκι που θα του δοθεί.
 2. Ο ασθενής θα ξεπλύνει το στόμα του με ειδικό στοματικό διάλυμα που θα δώσει η Κλινική.
 3. Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση/θεραπεία, ο ασθενής θα αφαιρέσει και θα πετάξει την σκούφια & ποδονάρια στον ειδικό κάδο και θα απλώσει ξανά στα χέρια του αλκοολούχο gel.
 4. Πριν εξέλθει από την αίθουσα, ο ασθενής θα επανατοποθετήσει τη μάσκα του και θα πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από το ειδικό κουτί.

Δ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

 1. Ο ασθενής θα προσέλθει το γραφείο του ιατρού όπου θα ολοκληρώσουν την συζήτηση περί θεραπείας, φορώντας πάντοτε μάσκες.
 2. Στη συνέχεια, θα οριστεί το νέο ραντεβού στην Γραμματεία όπου θα διευθετηθούν και τα οικονομικά θέματα. Οποιαδήποτε πληρωμή θα γίνει μόνο με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
 3. Έγγραφα της Κλινικής σχετικά με τη θεραπεία, όπως ακτινογραφίες, συνταγές ή μετεγχειρητικές οδηγίες, θα αποσταλούν στον ασθενή μέσω e-mail, εκτός μερικών εξαιρέσεων.
 4. Τέλος, ο ασθενής θα απλώσει πάλι στα χέρια το αλκοολούχο gel στο χώρο της Γραμματείας και θα αποχωρήσει από την Κλινική. 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλ. Κλινικής : 210 600 80 20 / Κινητό ιατρού Α. Σουρμελή : 6944 67 66 65 (σε επείγουσα ανάγκη)

_____________________________________________________________________________