ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ – Σεπτέμβριος 2021

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 

A) Σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ για όλες τις υγειονομικές μονάδες, από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 αλλά και με τους κανόνες λειτουργίας του Ιατρείου μας, ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις για την υποδοχή ασθενών για Οδοντιατρικές και Γναθοχειρουργικές εργασίες.

 • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ κατά του COVID-19 γίνονται δεκτοί στο Ιατρείο με την επίδειξη του σχετικού επίσημου εγγράφου ή της εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο και την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.
 • ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ από τον ιό πρέπει να προσκομίσουν το πιστοποιητικό νόσησής τους το οποίο δεν πρέπει να είναι προγενέστερο των έξη (6) μηνών.
 • ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ γίνονται δεκτοί  μετά την προσκόμιση Rapid test 48 ωρών (ταχεία ανίχνευση αντιγόνου) όπως και σε κάθε επόμενη επίσκεψή τους προ της προσέλευσής τους. Εξαιρούνται οι έχοντες την ειδική βεβαίωση εξαίρεσης εμβολιασμού λόγω σοβαρών ιατρικών προβλημάτων.
 • Όλοι οι ασθενείς που θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν κάνει την ίδια ημέρα της επέμβασης Rapid test (ταχεία ανίχνευση αντιγόνου) και να προσκομίσουν την σχετική βεβαίωση με την εμφάνισή τους στο Ιατρείο.

B) Όσον αφορά την παρουσία ασθενών και συνοδών, ισχύουν οι κατευθύνσεις για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που εφαρμόζονται στο Ιατρείο Smile Ahead από την Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020.

__________________________________________________________________________________________________________

ΜΑΙΟΣ 2020

Καταρχάς ευχόμαστε να είστε όλοι καλά.

Το Ιατρείο Smile Ahead κοινοποιεί τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 (κορονοϊό) που εφαρμόζει από την Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020 για όλα τα περιστατικά της. Τα παρακάτω μέτρα, μετά το 2ο κύμα της πανδημίας και στην χώρα μας, συνεχίζονται με αυστηρότερα πρωτόκολλα από τον Νοέμβριο του 2020. Τα μέτρα αυτά εναρμονίζονται με τις οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών χώρων από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και την Ε.Ο.Ο. (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία).

Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Το πρώτο τηλεφώνημα του ασθενή για το ραντεβού περιλαμβάνει απαντήσεις και στο ειδικό ερωτηματολόγιο για τον COVID-19 το οποίο οφείλει να υπογράψει ο ασθενής στην πρώτη του επίσκεψη στο Ιατρείο μαζί με την φόρμα για τα προσωπικά του δεδομένα (GDPR).
 2. Ο ασθενής οφείλει να είναι ακριβής στο ραντεβού του και δεν πρέπει να προσέλθει με συνοδό, εκτός εάν έχει συζητηθεί εκ των προτέρων κάτι διαφορετικό με την Γραμματεία.
 3. Κατά την άφιξή του στο Ιατρείο πρέπει να φοράει μάσκα και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα (κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι κλπ.) πρέπει να βρίσκονται μέσα σε τσάντα.

Β. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Πριν από την είσοδό του στο Ιατρείο ελέγχεται η θερμοκρασία του με ψηφιακό θερμόμετρο μετώπου. 
 2. Κατά την είσοδό του αφήνει προσωρινά την τσάντα του σε ειδικό κουτί μπροστά από την Γραμματεία και χρησιμοποιεί το αλκοολούχο gel που βρίσκεται στον χώρο.
 3. Περνάει πάνω από ειδικό αντιμικροβιακό τάπητα και τοποθετεί το πανωφόρι του στην γκαρνταρόμπα. 
 4. Κάθεται σε ειδικό χώρο που του υποδεικνύει η Γραμματεία φορώντας συνεχώς τη μάσκα του

Γ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 1. Αφήνει τα προσωπικά του αντικείμενα και την μάσκα του σε ειδικό κουτί και ξαναβάζει αλκοολούχο gel.
 2. Όταν καθήσει στην έδρα ξεπλένει το στόμα του με ειδικό στοματικό διάλυμα για ένα λεπτό.
 3. Μετά το πέρας της εξέτασης/θεραπείας, ο ασθενής πριν βγεί από την αίθουσα αναμονής, χρησιμοποιεί ξανά το αλκοολούχο gel, φοράει πάλι τη μάσκα του και παίρνει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Δ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

 1. Ο ασθενής προσέρχεται στο γραφείο των ιατρών για συζήτηση, φορώντας την μάσκα του και κάθεται σε ειδικό χώρο που του υποδεικνύεται. 
 2. Στην Γραμματεία ορίζεται το νέο ραντεβού, ενώ για οποιαδήποτε πληρωμή συστήνεται η χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Έγγραφα όπως ακτινογραφίες, συνταγές ή μετεγχειρητικές οδηγίες στέλνονται με e-mail (εάν ο ασθενής δεν διαθέτει e-mail τότε παραδίδονται χρησιμοποιώντας γάντια μιας χρήσεως). 
 3. Φεύγοντας, ο ασθενής χρησιμοποιεί ξανά το αλκοολούχο gel και αποχωρεί από το Ιατρείο φορώντας την μάσκα του.

Τα βήματα αυτά ακολουθούνται σε κάθε επίσκεψη των ασθενών και είναι υποχρεωτικά για όλα τα περιστατικά του Ιατρείου Smile Ahead.

Τηλ. Ιατρείου : 210 600 80 20 / Κινητό 6944 67 66 65