ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κατ΄αρχήν ευχόμαστε να είστε όλοι καλά.

Η Κλινική Smile Ahead ανακοινώνει τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 (κορονοϊό) που ήδη εφαρμόζονται από την Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020 για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών της Κλινικής. Τα παρακάτω μέτρα συνεχίζονται τον Νοέμβριο του 2020 με αυστηρότερα πρωτόκολλα, μετά το 2ο κύμα της πανδημίας και στην χώρα μας. Τα μέτρα αυτά εναρμονίζονται πάντα με τις οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών χώρων από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και την Ε.Ο.Ο. (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία).

Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Το πρώτο τηλεφώνημα με τον ασθενή για το ραντεβού ολοκληρώνεται με απαντήσεις σε ειδικό ερωτηματολόγιο για τον Cocid-19 το οποίο  υπογράφει ο ασθενής στην πρώτη του επίσκεψη στην Κλινική, μαζί με την φόρμα για τα προσωπικά του δεδομένα (GDPR).
 2. Ο ασθενής πρέπει να είναι ακριβής στην ώρα του ραντεβού και δεν πρέπει να προσέλθει με συνοδό εκτός  προσυμφωνυμένων εξαιρέσεων . 
 3. Κατά την άφιξή του στην Κλινική φοράει οπωσδήποτε τη μάσκα του  και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα (κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι κλπ.) πρέπει να βρίσκονται μέσα σε τσάντα.

Β. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Πριν από την είσοδό του στην Κλινική ελέγχεται η θερμοκρασία του με ψηφιακό θερμόμετρο στο μέτωπο.   
 2. Κατά την είσοδό του αφήνει προσωρινά την τσάντα του σε ειδικό κουτί μπροστά από την Γραμματεία και χρησιμοποιεί το αλκοολούχο gel που βρίσκεται στον χώρο.
 3. Περνάει πάνω από τον ειδικό αντιμικροβιακό τάπητα και τοποθετεί το πανωφόρι του στην γκαρνταρόμπα. 
 4. Κάθεται σε ειδικό χώρο που του υποδεικνύει η Γραμματεία φορώντας συνεχώς τη μάσκα του

Γ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 1. Αφήνει τα προσωπικά του αντικείμενα και την μάσκα του σε ειδικό κουτί και ξαναβάζει αλκοολούχο gel.
 2. Όταν καθήσει στην έδρα ξεπλένει το στόμα του με ειδικό στοματικό διάλυμα για ένα λεπτό.
 3. Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση/θεραπεία, ο ασθενής χρησιμοποιεί ξανά το αλκοολούχο gel και πριν βγεί από την αίθουσα  φοράει πάλι τη μάσκα του  και παίρνει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Δ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

 1. Ο ασθενής προσέρχεται στο γραφείο των ιατρών για συζήτηση, φορώντας  πάντα μάσκα. 
 2. Στην Γραμματεία ορίζεται το νέο ραντεβού, ενώ για οποιαδήποτε πληρωμή προτείνεται η χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Ακόμη, έγγραφα όπως ακτινογραφίες, συνταγές ή μετεγχειρητικές οδηγίες, στέλνονται μέ e-mail (ή αν δεν έχει ο ασθενής εκτυπώνονται αμέσως).  
 3. Φεύγοντας ο ασθενής χρησιμοποιεί ξανά το αλκοολούχο gel και αποχωρεί από την Κλινική φορώντας  την μάσκα του. 

Τηλ. Κλινικής: 210 600 80 20 / Κινητό 6944 67 66 65