ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Με τη χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από τις τεχνητές οδοντοστοιχίες, προσφέροντας στον ασθενή σταθερότητα, λειτουργικότητα αλλά και πιο φυσικό χαμόγελο. Για την άνω γνάθο χρειαζόμαστε τέσσερα (4) οδοντικά εμφυτεύματα ενώ για την κάτω γνάθο αρκούν μόνο δύο (2) για την σταθεροποίησή της.

Η ειδική αυτή «επένθετη», όπως λέγεται, οδοντοστοιχία δίνει την αίσθηση στον ασθενή ότι έχει μία ακίνητη εργασία στο στόμα του. Ταυτόχρονα είναι αρκετά οικονομικότερη από την λύση των πολλών εμφυτευμάτων με ακίνητη γέφυρα.

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων στις οδοντοστοιχίες είναι πολλαπλά. Προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα κατά τη μάσηση και την ομιλία και έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητα του ασθενή. Ταυτόχρονα η βελτίωση της συγκράτησης οδηγεί σε σημαντική μείωση του μεγέθους της οδοντοστοιχίας και έτσι γίνεται πιο ανεκτός ο όγκος της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι με τη βοήθεια των οδοντικών εμφυτευμάτων για τη στήριξη της οδοντοστοιχίας δεν επιβαρύνονται τα ούλα, ενώ βελτιώνεται σημαντικά η διατήρηση του πάχους του οστού και δεν απορροφάται εύκολα στην πορεία των χρόνων.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑγια οδοντοστοιχίες
ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑγια οδοντοστοιχίες

Συχνές
Ερωτήσεις

Σημαντικές απαντήσεις
σε θέματα που σας απασχολούν

Η φροντίδα όλων των Οδοντικών Εμφυτευμάτων είναι σημαντική για την μακροχρόνια συντήρησή τους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διατήρηση της υγείας των ούλων γύρω από τα Οδοντικά Εμφυτεύματα. Με σωστό και τακτικό καθαρισμό καθημερινά, χωρίς υπερβολική σπουδή, αλλά και με τον εξάμηνο έλεγχό τους, προστατεύονται από πιθανά προβλήματα.

Στην Κλινική Smile Ahead δίνουμε στους ασθενείς μας πολύ σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για την διατήρηση της στοματικής τους υγείας και φροντίζουμε να τις επαναλαμβάνουμε στον εξάμηνο έλεγχό τους.

Η αναγόμωση («γέμισμα») της οδοντοστοιχίας μετά την τοποθέτηση Οδοντικών Εμφυτευμάτων γίνεται στους πρώτους έξι με οκτώ μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα δεν χρειάζεται συχνή αναγόμωση της οδοντοστοιχίας, καθώς συνολικά τα ούλα επιβαρύνονται λιγότερο, ενώ προστατεύεται αρκετά και το οστό από απορρόφηση.

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα είναι η πλέον εξελιγμένη λύση στην αντιμετώπιση απώλειας δοντιών. Μέχρι τις αρχές του 1990 η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών οδηγούσε στην κατασκευή μιας γέφυρας ή μιας οδοντοστοιχίας που φαινόντουσαν όχι μόνο γρήγορες και εύκολες λύσεις αλλά και οικονομικότερες βραχυπρόθεσμα.

Όμως, στις γέφυρες τροχίζονται αναγκαστικά υγιή δόντια και τα ίδια δόντια μάλιστα αναγκάζονται να σηκώσουν το επιπλέον βάρος των δοντιών που λείπουν. Αυτό οδηγεί σταδιακά σε απώλεια των ίδιων αυτών δοντιών και έτσι σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα, στις οδοντοστοιχίες παρατηρείται ταχύτατη υποχώρηση των μαλακών ούλων από την υποχώρηση του οστού, για αυτό και άλλωστε κάθε χρόνο γίνονται τα «γεμίσματα» των οδοντοστοιχιών. Το αποτέλεσμα είναι η δυσκολία βασικών λειτουργιών όπως η μάσηση και η ομιλία αλλά και η αλλοίωση του φυσιολογικού περιγράμματος του προσώπου. Οι ασθενείς έχουν μία συνεχή αίσθηση αδυναμίας, ενόχλησης και συχνά αισθάνονται ανασφάλεια στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις.

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα έδωσαν αμέσως την λύση σε αυτά τα προβλήματα. Με την τοποθέτησή τους δεν τροχίζονται πλέον τα διπλανά υγιή δόντια και το οστό δεν απορροφάται σχεδόν καθόλου. Σημαντικό στοιχείο είναι, ότι παραμένει σταθερή η κάθετη διάσταση του προσώπου και έτσι δεν αλλοιώνεται το φυσιολογικό περίγραμμα του προσώπου.

Όλοι οι άνθρωποι που έχουν σήμερα στο στόμα τους Οδοντικά Εμφυτεύματα αισθάνονται πάλι λειτουργικά και αισθητικά υγιείς και δεν έχουν καμία αίσθηση απώλειας ή αδυναμίας. Χαμογελούν με ασφάλεια, αρθρώνουν φυσιολογικά χωρίς αδυναμία στην ομιλία τους, τρώνε με την ίδια άνεση και ικανοποίηση όπως πριν και αισθάνονται ότι έχουν ξανά τα δικά τους δόντια.

 Η ενημέρωση που προσφέρουμε εδώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση και θεραπεία αλλά εξυπηρετεί μόνο για την γενική ενημέρωσή σας. Για οποιοδήποτε προβληματισμό ή ανησυχία παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τους ιατρούς της Κλινικής μας.