ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΗ

ΚΑΛΥΨΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ

Ύστερα από μία εξαγωγή, επιθυμείτε φυσικά να καλύψετε άμεσα το κενό του δοντιού. Στην Κλινική Smile Ahead πραγματοποιούμε την τοποθέτηση εμφυτεύματος την ίδια στιγμή με την εξαγωγή του δοντιού. Με τη διαδικασία αυτή κερδίζετε πολύτιμο χρόνο καθώς το οστό επουλώνεται ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση του εμφυτεύματος.

Την ίδια στιγμή της επέμβασης μπορούμε να τοποθετήσουμε στον ασθενή ένα νέο προσωρινό δόντι μέχρι να γίνει η τελική προσθετική εργασία. Να πετύχουμε δηλαδή την «άμεση φόρτιση», είτε πρόκειται για ένα εμφύτευμα είτε για εμφυτεύματα ολόκληρης γνάθου.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Στην Κλινική Smile Ahead σεβόμαστε τον χρόνο του ασθενή, και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων προβλέπουμε με μεγάλη ακρίβεια και τον συνολικό χρόνο αποθεραπείας του.

Η οστεοενσωμάτωση, ο χρόνος δηλαδή που πρέπει να παραμείνουν τα εμφυτεύματα μέσα στο οστό χωρίς να δέχονται ερεθισμούς, διαρκεί δύο (2) με τρεις (3) μήνες για την κάτω γνάθο και τρεις (3) έως τέσσερις (4) μήνες για την άνω γνάθο. Μετά από αυτήν την χρονική διάρκεια ολοκληρώνεται η προσθετική εργασία με την τοποθέτηση των τεχνητών δοντιών πάνω από τα εμφυτεύματα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Στην Κλινική Smile Ahead καλύπτουμε κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει στον ασθενή στην διάρκεια αυτής της αποκατάστασης. Παρακολουθούμε την πρόοδό του και είμαστε πάντα διαθέσιμοι για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες μπορεί να έχει έως ότου ολοκληρωθεί ολόκληρη η διαδικασία.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΠΡΙΝΜΕΤΑ
ΠΡΙΝΜΕΤΑ

Συχνές
Ερωτήσεις

Σημαντικές απαντήσεις
σε θέματα που σας απασχολούν

Εφόσον απαιτείται εξαγωγή δοντιού και αντικατάστασή του με Οδοντικό Εμφύτευμα, τότε η τοποθέτηση του νέου εμφυτεύματος μπορεί να γίνει και την ίδια στιγμή, εφόσον η περίπτωση του ασθενή το επιτρέπει. Σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί και οστικό μόσχευμα – συμπλήρωμα δηλαδή τεχνητού οστού – για να γεμίσουν τα κενά των ριζών.

Με τη διαδικασία αυτή, ο ασθενής κερδίζει πολύτιμο χρόνο για την αποθεραπεία του καθώς το οστό επουλώνεται ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση του εμφυτεύματος.

Εάν η τοποθέτηση του εμφυτεύματος γίνει μετά την εξαγωγή, πρέπει η περιοχή να αφεθεί για φυσιολογική επούλωση για τουλάχιστον δύο μήνες.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων της τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων, η μετεγχειρητική πορεία είναι ομαλή. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ήπιος βαθμός πόνου και οιδήματος, τα οποία όμως υποχωρούν πλήρως μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Στη συνέχεια, και ανάλογα με την ποιότητα του οστού, αναμένονται από δύο μέχρι πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί η οστεοενσωμάτωση, να επιβεβαιωθεί δηλαδή ότι το νέο εμφύτευμα ενσωματώθηκε στο οστό.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και άμεσα η τοποθέτηση προσωρινής ή και τελικής προσθετικής εργασίας, αν το επιτρέπει η επούλωση και το επιθυμεί και ο ασθενής.

Σημαντικό ρόλο και για αυτό παίζει πρώτα ο σωστός προγραμματισμός, που βασίζεται στην ακριβή κλινική και ακτινογραφική εικόνα, και μετά η εμπειρία του χειρουργού και η σωστή τεχνική. Με την προϋπόθεση ότι τα γειτονικά δόντια είναι υγιή και έχουν ελεγχθεί, δεν επηρεάζονται αυτά από τη διαδικασία.

Ο σεβασμός των ούλων και των μαλακών ιστών γύρω από το εμφύτευμα, πριν και μετά την επέμβαση, θα προστατεύσει με ουσιαστικό τρόπο και τα γειτονικά δόντια.

Στην Κλινική Smile Ahead, και ανάλογα με την σοβαρότητα και την πολυπλοκότητα του κάθε περιστατικού, μπορούμε να προβλέψουμε και τον συνολικό χρόνο αποθεραπείας με αρκετή ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές, η οστεοενσωμάτωση, δηλαδή ο χρόνος που πρέπει να μείνουν τα εμφυτεύματα μέσα στο κόκκαλο χωρίς να δέχονται πίεση διαρκεί 2-3 μήνες για την κάτω γνάθο και 3-5 μήνες για την άνω γνάθο. Μετά από αυτήν την αναμονή ολοκληρώνεται η προσθετική εργασία με την τοποθέτηση των τεχνητών δοντιών πάνω από τα εμφυτεύματα. Σε περίπτωση έλλειψης οστού και χρήσης οστικών μοσχευμάτων, ο συνολικός χρόνος παρατείνεται 2 μήνες και ίσως και παραπάνω.

Σε ορισμένες περιπτώσεις και με την τήρηση ορισμένων κριτηρίων, μπορεί να ολοκληρωθεί αμέσως η προσθετική εργασία επί του εμφυτεύματος, δηλαδή να γίνει όπως ονομάζεται «άμεση φόρτιση» του εμφυτεύματος.

Η επιλογή του κατάλληλου εμφυτεύματος γίνεται σε συνεργασία με τον Οδοντίατρό σας, προκειμένου να εξασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα, τεχνικά και αισθητικά. Οπωσδήποτε έχει μεγάλη σημασία η εταιρεία κατασκευής του Οδοντικού Εμφυτεύματος, όσον αφορά και την χειρουργική της έμπνευση και την ευκολία των εξαρτημάτων για την προσθετική αποκατάσταση.

Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε στην Κλινική Smile Ahead κατασκευάζονται από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες και έχουν την πιστοποίηση της ποιότητάς τους από επίσημους φορείς (ADA, EU). Μετά το πέρας κάθε χειρουργικής επέμβασης παραδίδεται στον ασθενή το Διεθνές πιστοποιητικό-διαβατήριο της ποιότητας των εμφυτευμάτων που τοποθετήθηκαν, για την ασφάλεια και γνώση του ασθενή ως εγγύηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Η Κλινική Smile Ahead λαμβάνει κάθε χρόνο από το 2014 την πιστοποίηση του διεθνούς προτύπου ποιότητας ISO 9001, για να ελέγχεται και να ελέγχει κάθε στιγμή την ποιότητα των υλικών και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η αξιοπιστία της εταιρείας κατασκευής του Οδοντικού Εμφυτεύματος είναι ουσιώδους σημασίας. Όχι μόνο για την ποιότητα του ιατρικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί μέσα σε ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και για τη μακρόχρονη υποστήριξη όλων των προϊόντων και των εξαρτημάτων της.

Στην Κλινική Smile Ahead όλα τα υλικά των Οδοντικών Εμφυτευμάτων είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από διεθνείς προδιαγραφές (ADA, EU). Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά που χρησιμοποιούν τα Oδοντοτεχνικά εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται η Κλινική μας.

Η μελέτη, προετοιμασία και χειρουργική τοποθέτηση των Οδοντικών Εμφυτευμάτων γίνεται από την Ομάδα ιατρών της Κλινικής Smile Ahead. Η τελική προσθετική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί είτε στην Κλινική μας είτε από τον προσωπικό Οδοντίατρο του ασθενή, μετά από στενή συνεργασία του μαζί μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις των Οδοντικών Εμφυτευμάτων προηγείται η λήψη αξονικής τομογραφίας και ακολουθεί η τρισδιάστατη ανάλυσή της από το πρωτοποριακό χειρουργικό software 3D Computer Guided Implantology – SIMPLANT για ακόμα μεγαλύτερη προβλεψιμότητα του αποτελέσματος.

Οι περιπτώσεις ασθενών με σοβαρά οστικά ελλείμματα αντιμετωπίζονται από τον κ. Σουρμελή στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, με το οποίο ο κ. Σουρμελής συνεργάζεται από το 2004. Τα περιστατικά αυτά αφορούν περιπτώσεις ασθενών που απαιτούν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και για τη χειρουργική και για την προσθετική τους φάση.

Το κόστος της θεραπείας με Οδοντικά Εμφυτεύματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όσον αφορά τον ίδιο τον ασθενή, εξαρτάται από τον αριθμό των δοντιών που λείπουν, την ποιότητα του οστού που υπάρχει αλλά και το είδος της προσθετικής αποκατάστασης που θα τοποθετηθεί. Όσον αφορά τους υπόλοιπους παράγοντες, εξαρτάται από το είδος, τα εξαρτήματα και τον αριθμό των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και από τις εργασίες που θα εκτελέσει ο εξειδικευμένος Οδοντοτεχνίτης. Το συνολικό κόστος που προκύπτει μπορεί πάντοτε να αναλυθεί σε μηνιαίες δόσεις για να αποπληρωθεί ακόμη ευκολότερα.

Στην αρχική επίσκεψη στην Κλινική Smile Ahead γίνεται με προσοχή η πρώτη εκτίμηση για τον σχεδιασμό της θεραπείας ταυτόχρονα με το συνολικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως κόστους, τα Οδοντικά Εμφυτεύματα είναι η λύση που θα ακολουθεί τον ασθενή για όλη του σχεδόν τη ζωή και η επένδυση χρημάτων στην υγεία του δεν είναι μία στιγμιαία, αλλά μία μακροπρόθεσμη επένδυση ζωής.

Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων η τοποθέτηση Οδοντικών Εμφυτευμάτων γίνεται με τοπική αναισθησία στην ίδια την Κλινική Smile Ahead. Δεν απαιτείται ειδική αναισθησία είτε αφορά ένα είτε πολλαπλά εμφυτεύματα.

Σοβαρότερα περιστατικά τα οποία απαιτούν γενική αναισθησία του ασθενή για την αποκατάστασή τους, υλοποιούνται στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, με το οποίο ο κ. Σουρμελής συνεργάζεται από το 2004.

Είναι πολύ σημαντικό για την Κλινική μας το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό του ασθενή που αποκλείει οποιαδήποτε αλλεργία ή προδιάθεση σε ουσίες, μέταλλα ή χημικές ενώσεις. Με δεδομένη και την άρτια ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε στην αποκατάσταση με Οδοντικά Εμφυτεύματα όπως και την εμπειρία μας, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών όπως η απόρριψη ενός Οδοντικού Εμφυτεύματος είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η ιδιότητα του τιτανίου να ενσωματώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό και να μην αποβάλλεται ως ξένο σώμα έγινε γνωστή το 1952. Τότε, ο Σουηδός καθηγητής της Ορθοπαιδικής Per-Ingvar Branemark επιβεβαίωσε την βιολογική και λειτουργική ενσωμάτωσή του τιτανίου στο ανθρώπινο σώμα χωρίς καμία φλεγμονή ή άλλη αντίδραση. Αυτό εφαρμόστηκε αρχικά στην Ορθοπαιδική, όπου πλάκες και βίδες από τιτάνιο χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα ευρέως.

Η Οδοντιατρική Επιστήμη πήρε την σκυτάλη από την Ορθοπαιδική, χρησιμοποιώντας τα εμφυτεύματα τιτανίου στις γνάθους μετά το 1985 και συνεχίζει από τότε την τοποθέτησή τους με απόλυτη επιτυχία. Μέχρι σήμερα, σπάνια έχει αναφερθεί διεθνώς αλλεργική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στο τιτάνιο. Οι αποτυχίες και οι αποβολές εμφυτευμάτων αφορούν στην πλειοψηφία τους μη συμβατή ποιότητα υλικού εμφυτευμάτων ή και άστοχη τοποθέτησή τους από μη έμπειρους χειρουργούς.

Η διαδικασία τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων είναι ακίνδυνη και ελεγχόμενη στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις του στόματος. Έχει δε σχέση με την σοβαρότητα της αντιμετώπισης από την αρχή και τον σωστό προγραμματισμό της θεραπείας στη συνέχεια. Η προεγχειρητική και μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή βοηθούν σημαντικά στην ήπια μετεγχειρητική πορεία.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στην Κλινική αλλά, εάν ο ασθενής το επιθυμεί, μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, του οποίου ο κ. Σουρμελής είναι συνεργάτης ιατρός από το 2004. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι καθόλου επώδυνη ούτε η χειρουργική διαδικασία ούτε η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή.

 Η ενημέρωση που προσφέρουμε εδώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση και θεραπεία αλλά εξυπηρετεί μόνο για την γενική ενημέρωσή σας. Για οποιοδήποτε προβληματισμό ή οποιαδήποτε ανησυχία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους ιατρούς της Κλινικής μας.